Galeria

Descripció
En el marc de la 5a Paret d’Àfora Focus, presentem una nova sessió del cicle que connecta el teatre amb el pensament crític i contemporani. A partir de l’espectacle Un Déu salvatge, de Yasmina Reza, explorarem fins a quin punt les convencions educatives, la diplomàcia aparent i el civisme de façana poden ser només una fina capa sota la qual s’amaguen prejudicis, tensions i ignoràncies arrelades.
Què passa quan la civilització es desmunta?
Com es manifesten les nostres ignoràncies —socials, emocionals, culturals— en situacions que aparentment haurien de ser cordials?
Som realment conscients dels mecanismes que utilitzem per dissimular la nostra pròpia violència interior?
I quina responsabilitat té l’educació —o la manca d’educació— en la manera com afrontem els conflictes quotidians?
La sessió s’obrirà amb una introducció dramatitzada que servirà per traslladar-nos al to incòmode i lúcid de l’obra. A continuació, s’obrirà undiàleg obert i viu entre:
- Carlota Gurt, escriptora, que aportarà la seva mirada literària i social sobre els límits de la correcció i les tensions domèstiques.
- Sira Abenoza, filòsofa i experta en diàleg, que reflexionarà sobre com es construeix —o es destrueix— el consens davant la incomoditat i el conflicte.
- Ivan Benet, actor i protagonista de la versió en cartell d'”Un Déu salvatge”, que compartirà la seva experiència amb personatges que, des de la quotidianitat, revelen la part més crua de l’ésser humà.
La sessió serà moderada per Pepe Zapata (Àfora Focus), que guiarà la conversa posant el focus en les ignoràncies que ens travessen, sovint de manera invisible però persistent.
Aquest serà un espai de pensament compartit, on la literatura, l’escena i la filosofia s’entrecreuaran per desemmascarar els nostres mecanismes de defensa, els automatismes socials i les idees que donem per sabudes sense haver-les qüestionat. Una ocasió única per repensar com eduquem, com escoltem i com —malgrat tot— ens seguim mirant des del prejudici.