Uladzislau Khandohi

Pianista

Uladzislau Khandohi

Pianista

Uladzislau Khandohi, nascut el 7 d’octubre de 2001 a Minsk, Bielorússia, en una família de músics reconeguts per la seva mestria amb el saltiri, va demostrar un talent prodigiós per al piano des de molt jove. Va començar les classes de piano als set anys, i les seves habilitats excepcionals van ser ràpidament reconegudes. Als 10 anys, va guanyar el seu primer gran premi al Concurs Obert de la Ciutat Mendzelevskaya per a joves pianistes a Mogilev. L’any següent, es va imposar al Concurs Sviridov per a joves intèrprets a Sant Petersburg.
El 2013, va ingressar al Col·legi de Música Republicà de l’Acadèmia Estatal de Música de Bielorússia sota la tutela d’Irina Semenyako, on va continuar acumulant reconeixements. El 2014, va aconseguir el primer lloc al Festival i Concurs Internacional Astana Piano Passion a Kazakhstan i va triomfar al Concurs Internacional “Nutcracker” a Moscou, Rússia.
La seva fama internacional va augmentar encara més el 2016, quan va arribar a la final del prestigiós Concurs Internacional de Piano Gina Bachauer a Salt Lake City, EUA. El mateix any va sortir el seu primer àlbum en solitari, presentat per Melodiya.
Vladislav va continuar destacant, aconseguint guardons al II Concurs Internacional Grand Piano a Moscou el 2018. Becat pel Fons Benèfic Internacional Yuri Rosum, va iniciar gires de concerts per Bielorússia, Rússia, Espanya, Itàlia, França, Suïssa i altres països.
El 2020, va ingressar al Conservatori Estatal de Moscou sota la direcció de la professora Natalia Trull per perfeccionar encara més la seva tècnica. L’any següent va ser crucial, guanyant el primer premi en concursos prestigiosos a Ferrol i Sanremo, Itàlia, així com al Concurs Internacional de Piano “LA PALMA D’ORO”.
El juny de 2022, l’art de Vladislav li va atorgar un lloc com a finalista al prestigiós Concurs de Piano Cliburn a Fort Worth. L’any següent, va aconseguir el tercer premi al Concurs Internacional de Piano de Ljubljana i el segon premi al Concurs Internacional de Piano de Sydney.
Des de 2023, Vladislav ha estudiat a l’Escola de Música Reina Sofia de Madrid sota la direcció del professor Stanislav Ioudenitch. Al març de 2024, va guanyar el segon premi al 69è Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. El 2024, la companyia “Decca Australia” va llançar el seu CD amb gravacions en solitari del Concurs de Piano de Sydney.
El juliol de 2024, Khandohi va guanyar el primer premi del Concurs de Piano de Mimas, Itàlia. Al setembre de 2024, també va obtenir el primer premi del Concurs de Piano Dinu Lipatti a Craiova, Romania.